Seleniet - Kristallen, Eigenschappen, Betekenis, Toverstok, Toren (2024)

Selenietkristal is een variëteit van het mineraal gips, ook bekend als calciumsulfaatdihydraat. Zijn naam is afgeleid van het Griekse woord "Selene", dat maan betekent, vanwege zijn parelmoerachtige en zachte gloed die op maanlicht lijkt.

Met zijn parelmoerachtige glans en transparante kristallen belichaamt Seleniet werkelijk de essentie van vloeibaar licht. Deze zuilvormige kristallen, zoals Selenietstaven, -torens en zelfs de betoverende woestijnroos Seleniet, zijn er in verschillende vormen.

Seleniet Kristal Betekenis en Geschiedenis

Selenietkristallen hebben een rijke geschiedenis en diepe betekenis, geworteld in oude culturen en mystieke overtuigingen. Vernoemd naar de oude Griekse godin van de maan, Selene, worden deze etherische stenen al lang geassocieerd met het goddelijke vrouwelijke, intuïtie en spirituele verbinding.

Door de geschiedenis heen is Seleniet vereerd om zijn vermogen om ruimtes te reinigen en te zuiveren en tegelijkertijd mentale helderheid en spirituele groei te bevorderen. In de oudheid geloofde men dat Seleniet kon beschermen tegen boze geesten, de verbinding met het engelenrijk kon versterken en positieve energie kon aantrekken. Deze verbinding met de maan en het goddelijke vrouwelijke heeft Seleniet populair gemaakt voor spirituele rituelen en energiewerk, vaak gebruikt om iemands intuïtie en innerlijke wijsheid te versterken.

Selenietkristallen komen voor in verschillende omgevingen, waaronder sedimentgesteenten, evaporieten en grotten. Het is wereldwijd gevonden, onder andere in de Verenigde Staten, Mexico, Australië en Marokko.

Fysieke kenmerken

Selenietkristal is een uniek soort mineraal. Het behoort tot een groep mineralen die bekend staat als Gips en wordt ook wel satijnspar, woestijnroos of gipsbloem genoemd. Seleniet Kristal is een type gips dat zich vormt in fijne, lange, bladachtige kristallen die vaak doorzichtig of doorschijnend zijn met een parelachtige, glasachtige glans. Het is meestal kleurloos, maar kan ook worden gevonden in tinten wit, grijs, groen, bruin en oranje.

Helende eigenschappen en voordelen van seleniet

Selenietkristallen staan bekend om hun brede helende eigenschappen, die mentale, fysieke en spirituele aspecten omvatten.

Geestelijke Helende Eigenschappen

Seleniet staat bekend om het bevorderen van mentale helderheid en het verbeteren van iemands cognitieve vermogens. Deze krachtige steen kan stress, angst en hersenmist helpen verlichten door stagnerende energie en negatieve gedachtenpatronen op te ruimen. Hij kan ook emotioneel evenwicht bevorderen en een gevoel van vrede en rust teweegbrengen. Veel mensen gebruiken Seleniet om hun meditatiebeoefening te verbeteren, om een diepere focus en verbinding met hun innerlijke zelf te bevorderen.

Fysieke helende eigenschappen

Wat de fysieke helende krachten betreft, wordt aangenomen dat seleniet het skeletsysteem, de celstructuur en het algehele lichaamsevenwicht ondersteunt. Hoewel de steen zacht is, bevordert zijn energie sterke botten en flexibiliteit.

Bovendien zou het helpen bij het verzachten van huidirritaties, het bevorderen van de haargroei en het ondersteunen van het natuurlijk vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen. Sommigen geloven zelfs dat Seleniet de hormoonhuishouding kan helpen reguleren en de vruchtbaarheid kan ondersteunen.

Spirituele en metafysische helende eigenschappen

De spirituele en metafysische eigenschappen van seleniet zijn misschien wel het meest bekend. De hoogvibrerende energie van de steen kan andere kristallen reinigen en opladen, waardoor hij populair is bij energiewerkers en liefhebbers. Seleniet kan helpen iemand af te stemmen op zijn hogere zelf, waardoor de spirituele groei wordt bevorderd en communicatiekanalen met het engelenrijk worden geopend.

Deze krachtige kristallen staan ook bekend om het activeren en uitlijnen van de chakra's, met name de kruin en het derde oog, waardoor dieper spiritueel inzicht en verbinding mogelijk worden. Door energieblokkades op te heffen en de stroom van positieve energie te bevorderen, kan seleniet helpen bij het bevorderen van een gevoel van spiritueel ontwaken en verlichting.

Seleniet en chakra's

Seleniet is een krachtig kristal voor het werken met het chakrasysteem, omdat het deze energiecentra in het lichaam kan reinigen, uitlijnen en in evenwicht brengen. Zijn hoogtrillende energie is bijzonder gunstig voor de hogere chakra's, met name het derde oog en de kruinchakra. Seleniet kan diepere spirituele verbindingen, verhoogde intuïtie en diepgaande persoonlijke groei bevorderen door met deze chakra's te werken.

Het Derde Oog Chakra

Gelegen tussen de wenkbrauwen beheerst het derde oog chakra intuïtie, vooruitziendheid en spiritueel inzicht. Seleniet, met zijn vermogen om mentale mist op te ruimen en mentale helderheid te bevorderen, kan helpen bij het openen en activeren van het derde oog chakra. Werken met seleniet kan hun paranormale vermogens vergroten, hun intuïtie verdiepen en hun verbinding met het spirituele rijk versterken.

De Kroon Chakra

De kruinchakra bevindt zich op de top van het hoofd en vertegenwoordigt de poort naar een hoger bewustzijn en spiritueel begrip. Seleniet is een ideaal kristal om het kruinchakra te openen en te activeren met zijn zuiver wit licht en hoogtrillende energie. Wanneer de kruinchakra geopend en uitgelijnd is, kan men een groter spiritueel bewustzijn, eenheid en verlichting ervaren.

Naast het derde oog- en kruinchakra kan de selenietsteen ook de andere chakra's helpen zuiveren en in evenwicht brengen. Zijn energiereinigende eigenschappen kunnen stagnerende energie, blokkades en negatieve patronen uit elke chakra verwijderen, waardoor de energie vrij door het lichaam kan stromen. Door Seleniet te integreren in je chakrawerk kun je meer harmonie, evenwicht en algemeen welzijn ervaren.

Seleniet Soorten

Seleniet, een kristalvorm van gips, vertoont verschillende kleuren, formaties en texturen. Elk type seleniet heeft unieke eigenschappen en voordelen, waardoor het een veelzijdig kristal is voor diverse toepassingen.

Satijn Spar Seleniet

Satijnspar is de meest erkende vorm van seleniet. Het wordt gekenmerkt door zijn zijdeachtige, vezelachtige uiterlijk en mooie witte tot doorschijnende kleur. Seleniet wordt vaak aangetroffen als staafjes of gepolijst in gladde vormen en is populair om zijn energiereinigende en aura-balancerende eigenschappen.

Woestijnroos Seleniet

Woestijnroos Seleniet, ook bekend als gipsroos of zandroos, is een unieke vorm van Seleniet die lijkt op een bloeiende bloem. Deze formaties ontstaan wanneer Selenietkristallen samengroeien met zandkorrels, waardoor prachtige, roosachtige structuren ontstaan. Woestijnroos Seleniet zou mentale helderheid bevorderen en iemand helpen zelfopgelegde beperkingen te overwinnen.

Vissenstaart Seleniet

Visstaart Seleniet, ook wel engelenvleugel Seleniet genoemd, wordt gekenmerkt door zijn aparte, V-vormige groeipatroon dat lijkt op een vissenstaart of engelenvleugels. Deze vorm van Seleniet wordt geassocieerd met het engelenrijk en men gelooft dat het de communicatie met beschermengelen en spirituele gidsen vergemakkelijkt.

Perzik Seleniet

Perzik Seleniet is een prachtige variëteit van Seleniet die varieert van bleek tot levendig oranje van kleur. Van dit type Seleniet wordt gedacht dat het emotionele genezing ondersteunt, zelfbewustzijn bevordert en persoonlijke groei stimuleert.

Groene seleniet

Deze zeldzame vorm van Seleniet wordt gevonden in specifieke regio's zoals Australië en heeft een unieke groene tint door de aanwezigheid van andere mineralen. Groene Seleniet zou genezing stimuleren op zowel fysiek als emotioneel niveau en tevens spirituele groei bevorderen.

Blauwe seleniet

Deze zeldzame soort Seleniet wordt gekenmerkt door zijn lichtblauwe kleur en komt in beperkte hoeveelheden voor in bepaalde delen van de wereld. Blauwe Seleniet wordt geassocieerd met het verbeteren van communicatie en expressie en het bevorderen van spirituele groei.

Elk type Seleniet heeft zijn eigen unieke energie en biedt specifieke voordelen. Of je je nu aangetrokken voelt tot de klassieke satijnglans of de betoverende woestijnroos, deze verschillende Selenietvormen kunnen dienen als krachtige hulpmiddelen voor genezing, spirituele groei en transformatie.

Seleniet juwelen

Seleniet sieraden zijn niet alleen prachtig, maar hebben ook krachtige helende eigenschappen. Door het dragen van seleniet sieraden kun je de hele dag gebruik maken van de energie, waardoor je verbonden blijft met je hogere zelf, mentale helderheid behoudt en je aura gereinigd en in balans blijft. Voor een maximaal effect is het raadzaam sieraden te dragen die steen-op-huid contact mogelijk maken.

Seleniet Hangers

Het dragen van een Seleniet hanger bij je hartchakra kan helpen emotioneel evenwicht te bevorderen, zelfliefde te stimuleren en een gevoel van innerlijke vrede aan te moedigen. Omdat hij dicht bij de hogere chakra's ligt, kan hij ook de intuïtie en de spirituele verbinding bevorderen.

Seleniet oorbellen

Seleniet oorbellen kunnen een modieus statement maken en helpen de energie van de keel, het derde oog en de kruin chakra's in balans te brengen. Dit kan leiden tot betere communicatie, verhoogde intuïtie, en een diepere verbinding met het spirituele rijk.

Seleniet Armbanden

Met een Seleniet armband kun je de energie van het kristal overal mee naartoe nemen. De nabijheid van je handen kan ook helpen bij energiewerk en meditatie, omdat het kan helpen bij het kanaliseren van de hoogtrillende energie van het kristal.

Seleniet Ringen

Het dragen van een Seleniet ring kan je voortdurend herinneren aan je spirituele reis en persoonlijke groei. De ring kan je helpen verbonden te blijven met je intenties, mentale helderheid te behouden en negatieve energie uit je aura te zuiveren.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare juwelier, kijk dan eens bij Conscious Items en hun brede Seleniet assortiment.

Hoe Seleniet te gebruiken

Seleniet is een veelzijdig kristal met een veelheid aan toepassingen en voordelen. Van meditatie en energiewerk tot reiniging en decoratie, deze prachtige steen kan worden verwerkt in verschillende aspecten van je dagelijks leven.

Meditatie

Houd een Selenietstaafje vast of leg een stukje Seleniet in je handpalm tijdens meditatie om je te helpen je geest leeg te maken en je focus te verdiepen. Seleniet kan ook geplaatst worden op je derde oog of kruinchakra om de spirituele verbinding te versterken en de communicatie met je hogere zelf of spirituele gidsen te vergemakkelijken.

Energie Reiniging

Seleniet staat bekend om zijn vermogen om ruimtes, voorwerpen en aura's te reinigen en te zuiveren. Plaats Seleniettorens of -stokken in verschillende delen van je huis om negatieve energie te verdrijven en een vredige omgeving te creëren. Je kunt een Selenietstaaf ook gebruiken om je aura te reinigen door hem rond je lichaam te bewegen om negatieve energieën te verwijderen.

Andere kristallen opladen

De hoogtrillende energie van Seleniet kan ook andere kristallen reinigen en opladen. Plaats je kristallen op een Seleniet oplaadplaat of gewoon naast een Seleniet stuk om hun energie te revitaliseren.

Chakra Balanceren

Leg en plaats Seleniet kristallen op je chakra punten om je energiecentra te reinigen, in balans te brengen en uit te lijnen. Besteed bijzondere aandacht aan het derde oog en de kruinchakra's voor een betere spirituele verbinding en intuïtief inzicht.

Roosterwerk

Neem Seleniet op in je kristalrooster om de energie en intentie van je rooster te versterken. Seleniet kan ook een beschermende barrière rond je raster vormen, waardoor negatieve energieën op afstand worden gehouden.

Decoratie

De natuurlijke schoonheid van seleniet maakt het een uitstekende aanvulling op elke leefruimte. Toon Seleniet torens, toverstokken of woestijnroos formaties als decoratieve stukken om vrede en rust in je huis te brengen. Bekijk deze unieke Selenite Cleansing Lamp van Conscious Items.

Juwelen

Draag Seleniet sieraden, zoals hangers, oorbellen, armbanden of ringen, om de energie van het kristal dicht bij je lichaam te houden en de hele dag door te profiteren van zijn helende eigenschappen.

Wanneer u met seleniet werkt, denk er dan aan dat het een zachte en delicate steen is. Ga er voorzichtig mee om en vermijd blootstelling aan water of agressieve chemicaliën, die het kristal kunnen beschadigen. Door Seleniet in je dagelijkse routine op te nemen, kun je zijn krachtige energie en helende eigenschappen benutten om je spirituele groei, mentale helderheid en algemeen welzijn te ondersteunen.

Seleniet reinigen en opladen

Seleniet is uniek onder de kristallen, omdat het zichzelf en andere kristallen kan reinigen en opladen. Door zijn zelfreinigende eigenschappen vereist Seleniet minimale zorg bij het reinigen van zijn energie. Hier volgen enkele manieren om Seleniet te reinigen.

Reiniging bij maanlicht

Een van de meest natuurlijke en zachte manieren om Seleniet te reinigen en op te laden is door het onder maanlicht te plaatsen, vooral bij volle maan. De energie van de maan resoneert met Seleniet, want het kristal is genoemd naar Selene, de oude Griekse godin van de maan. Laat je Seleniet 's nachts buiten of op een vensterbank liggen om de energie van de maan te absorberen en de vibraties op te laden.

Sound Healing

Het gebruik van geluidstrillingen om Seleniet te reinigen en op te laden kan een andere effectieve methode zijn. Speel met een klankschaal, stemvork of een ander instrument dat geluidstrillingen in de buurt van het kristal voortbrengt. De trillingen zullen helpen om eventuele stagnerende energie op te ruimen en de energie van het kristal te verjongen.

Rookreiniging

Hoewel Seleniet meestal geen rookreiniging nodig heeft, kun je deze methode gebruiken om de ruimte rond het kristal te reinigen of om er een specifieke intentie voor te hebben. Steek een bundel salie, palo santo of wierook aan en laat de rook de Seleniet omhullen, waardoor negatieve energieën worden afgevoerd.

Visualisatie

Gebruik je intentie en visualisatie om je Seleniet te reinigen en op te laden. Houd het kristal in je hand of focus er van een afstand op, en stel je voor dat er een helder, zuiver wit licht omheen schijnt. Visualiseer dat dit licht alle negativiteit opruimt en de Seleniet doordrenkt met positieve energie.

Seleniet Oplaadplaat

Aangezien Seleniet andere kristallen kan reinigen en opladen, kun je je Seleniet op een Seleniet-oplaadplaat of naast een groter Seleniet-stuk plaatsen om de energie ervan te behouden.

Vergeet niet dat Seleniet een delicaat en in water oplosbaar kristal is, dus het is essentieel om het gebruik van water of vocht te vermijden om het te reinigen, omdat dit de steen kan beschadigen. Door deze zachte reinigings- en oplaadmethoden te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Seleniet energetisch levendig blijft en je spirituele groei, mentale helderheid en algemeen welzijn blijft ondersteunen.

Veelgestelde vragen over seleniet

Waarvoor wordt Seleniet gebruikt?

Seleniet kan emoties in evenwicht brengen, stress en angst verlichten, helderheid van geest verschaffen, spiritueel bewustzijn vergroten en droomwerk verbeteren. Seleniet zou ook de kroon en de hogere chakra's openen, wat kan helpen een diepere verbinding met het goddelijke tot stand te brengen. Het wordt vaak gebruikt bij meditatie en kristalgenezing om contact te maken met het hogere zelf en mentale helderheid te bevorderen.

Hoe mediteren met seleniet?

Om met Seleniet te mediteren, houd je het kristal in je handen of plaats je het op je voorhoofd. Visualiseer dat je baadt in wit licht en concentreer je op je ademhaling. Laat de energie van de Seleniet je in een diepe staat van meditatie en ontspanning brengen.

Welke dierenriemtekens moeten Seleniet kristal dragen?

Alle dierenriemtekens kunnen baat hebben bij het dragen van een stuk Selenietkristal; maar degenen die geboren zijn onder de tekens Vissen, Stier, Weegschaal, Boogschutter en Kreeft kunnen er bijzonder veel baat bij hebben.

Bronnen voor levensstijl

Bekijk onze kristalgids

Bekijk onze engelennummers

Seleniet - Kristallen, Eigenschappen, Betekenis, Toverstok, Toren (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5932

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.